FORD CUSTOM NUGGET

Voor wie opzoek is naar avontuur. Verken de mooiste plekken van Europa. Door het compacte formaat van de Nugget kom je op elke gewenste plaats. Van een prachtig meer in Scandinavië tot een klein dorp in de Alpen, geen reis is te gek. Geniet tijdens vakanties en weekenden weg van alle voorzieningen aan boord die het reizen gemakkelijk maken.

Elke centimeter uitgedacht

Met de Ford Custom Nugget heeft Westfalia een nieuwe stap gezet in de wereld van de compacte camper. Al meer dan 30 jaar is de indeling van de Nugget een beproefd concept en uitgegroeid tot een begrip als het gaat om compacte campers. Het model is verkrijgbaar met Hefdak, Hoogdak en als extra ruime Plus.

Ontdek het 3-kamer concept van Westfalia

Kenmerkend voor de Nugget is het 3-kamer concept. Westfalia zorgt voor een zeer praktisch ingerichte camper die ingedeeld is met een ruime zithoek voor vijf personen, L-vormige keuken op werkhoogte en brede bedmaten. De keuken aan de achterzijde van de Nugget is direct via de achterklep én via de doorloop van binnenuit te bereiken. Verder profiteert u boven en beneden van twee brede bedden. De bestuurders- en passagiersstoel kunnen volledig draaien om een ruime zithoek te creëren. In dit design ontbreekt de keuken achter de stoel, zoals bij het model California of Marco Polo. Daardoor is er ook voor grote personen voldoende zitruimte in de Westfalia Nugget met het 3-kamer concept.

Ford Westfalia Custom Nugget Hefdak

Ford Westfalia Custom Nugget Hoogdak

Hefdak

De hefdak variant van de Nugget is de meest compacte van de drie. Met een lengte van 4,97 meter en een hoogte van 2,06 meter is hij naast het gebruik als camper ook goed te gebruiken voor woon‑werkverkeer. Het bovenbed in het hefdak is 138 cm breed en 200 cm lang. Als de driepersoons bank omgeklap wordt, ontstaat beneden een bed van 130 cm breed. Deze kan afhankelijk van de gekozen stand 191 cm of 220 cm lang gemaakt worden. Ook voor de buitenstoelen is er voldoende plek, deze kunnen tussen de keuken en de achterkant van de bank. De buitentafel opbergen aan de achterklep behoort ook tot de mogelijkheden. Het interieur is zo ingericht dat het zitcomfort niet verloren gaat en u optimaal kunt genieten.

Hoogdak

De Nugget hoogdak en hefdak zijn qua indeling gelijk aan elkaar. De hoogdak variant onderscheid zich met een vaste geïsoleerde kap. Dit maakt het reizen in het voor- en najaar nog comfortabeler. Door de hoogte in het interieur, is er altijd ruimte om te staan zonder dat het dak omhoog hoeft. In de keuken bevinden er twee extra kasten voor nog meer opbergruimte. Het benedenbed heeft dezelfde afmetingen als de hefdak variant. Het bovenbed van de hoogdak variant is 141 cm breed en 230 cm lang.

Plus

De Nugget Plus is het nieuwste telg uit de Nugget familie. Net als de hoogdak variant beschikt deze uitvoering over de voordelen van een vaste geïsoleerde kap. Zoals zijn naam al aangeeft, is de Plus iets groter dan de andere twee modellen. Dit model is gebaseerd op het verlengde onderstel van de Ford Transit Custom. Met een lengte van 5,33 meter is de Nugget Plus nog steeds een handzame buscamper. De extra ruimte komt terug aan de achterzijde van het voertuig. In de keuken is meer kast- en bewegingsruimte. In de ruimte tussen het keukenblok en de achterklep is plaats voor twee comfortabele stoelen. Bovendien is er een vast toilet gemonteerd waardoor alle voorzieningen aanwezig zijn.